Mere om afspænding hos mig

For mig kan afspænding tilbyde hjælp med utroligt mange ting – det er et virkelig bredt fag, der arbejder med alt fra før- & efterfødsel, med udviklingsvanskeligheder hos børn eller handicappede, med optimering af kropstræning, med ergonomisk brug af kroppen i hverdagen, med ældre, med syge for bare at nævne nogle af de gængse arbejdsområder – med et generelt fokus på sundhedsfremme, på sygdomsforebyggelse, på selvregulering og på selvoptimering. Vi uddannes med en bredt rækkende værktøjskasse, som vi selv kan ud og perfektionere i praksis, hvorved vi så skaber os et ekspertområde.

Personligt var der ingen tvivl om at jeg ville arbejde med overbelastede voksne, fordi jeg havde mærket på egen krop, hvad afspænding kunne gøre for en hårdt belastet krop.

Men i den oprindelig version flettes afspændingsbehandlingen og kropsterapien sammen, fordi der næsten altid arbejdes udviklende igennem både samtale og manuel behandling. Det var min klare personlige oplevelse, at der tit opstod for mange ting under sådan en behandling, som jeg skulle forholde mig til og tage til efterretning, til at jeg også havde plads til at nyde den virkelig skønne oplevelse, som afspænding var og den kontakt jeg fik med min krop. Den indre dialog der opstod mellem min krop og min hjerne, som både blev forstærket og mere tydelig. Det alene havde så stor betydning og værdi i mine øjne, hvor selve kropterapien – altså samtalen om hvad der skete undervejs, hvordan jeg mærkede det og hvordan jeg ville kunne integrere det i min hverdag fremover – det blev til for meget flødeskum på lagkagen. Det overdøvede smagen af selve kagen, hvis du kan følge mig i det…

Så jeg var ret hurtigt klar over, at jeg ville skille dem ad, så selve afspændingen kunne få lov til at stå på egne ben og så modtageren på briksen kunne få tid og rum til at nyde denne alene tid fuldt ud. Men jeg skal hurtigt sige, at jeg bestemt ikke synes der er noget galt med kropsterapien – tværtimod!

Det er den vildeste optimering- og opdateringsproces, som den kan sætte i gang.

Men for mig er det to forskellig ting – vil jeg blot nyde, observere og tage imod det, der sker under afspændingsbehandlingen, eller vil jeg arbejde aktivt med at tage ved lære af det nye jeg oplever og finde ud af, hvordan jeg kan bruge dette til at optimere min hverdag og min krop. Der kan være mange udviklingsaspekter i både afspændingen og i kropsterapien, som jeg synes får bedst mulig integrationspotentiale ved at give mere plads til fordybelse.

Derfor tilbyder jeg som udgangspunkt at arbejde med de to processer adskilt – hvis du ønsker at vi kombinerer det, så er det selvfølgelig ikke et problem.

At jeg så på et senere tidspunkt fandt ud af, at en stor årsag til, at jeg gerne ville adskille de to processer, var, at jeg har et mere fintfølende sanseapparat og en mere fintfordøjende nervesystem, det er en helt anden historie, som jeg nok skal komme tilbage til.

For nu – mange tak for din læsetid og din interesse.
Jeg vender snart tilbage med et nyt skriv til dig.

Hvis du gerne vil høre direkte fra mig næste gang, jeg har noget på hjertet,
kan du blot tilmelde dig mit nyhedsbrev her.

 

 

Kærligst Linda

HÅNDTRYK
V/Linda Primdahl Jensen

Mobil: +45 61 77 08 07
Mailinfo@haand-tryk.dk
Webwww.haand-tryk.dk

Behandlingspraksis: Ole Suhrs Gade 21, kld. tv., 1354 København K.
Behandlingstider: Onsdag – lørdag: kl. 10-18

Book din tid online døgnet rundt lige her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.