Vil du bryde julens stressspiral?

Det er som om, at selvom juletiden er fyldt med hygge og nærvær, så er det også en tid fyldt med travlhed og måske endda stress. Hvor hjerne og krop kommer på overarbejde, og hvor muskelspændinger, ømhed, uro eller hovedpine pludselig bliver en fast følgesvend.
Når vi befinder os i sådan et forhøjet aktivitetsniveau, bliver det sværere og sværere at mærke os selv, at slappe af og nyde nærværet. I tiden op til jul bliver det tit værre, og det kan forhindre os i at nyde alle julens skønne stunder.

Heldigvis er der mange ting, du kan gøre,
så du bedre kan nyde din hverdag og den søde juletid.


Mange af os lever i en verden, hvor vi har meget travlt – hvor kroppens muskler arbejder langt mere, end hvad de flestes kroppe er gearet til, og det efterlader overbelastninger i form af fx muskelspændinger, ømhed, uro, hovedpine, ondt i kroppen eller en stresstilstand.

I min dagligdag møder jeg mange kunder, der befinder sig i dette høje aktivitetsniveau, hvor de har sværere og sværere at mærke dem selv, at slappe af og nyde nærværet, og det skaber en usund krop og en nedbrydende stressspiral.


Den onde spiral kan dog sagtens brydes, men det kræver handling.

Det kræver, at du gør noget andet, end du plejer.

Det kræver, at du vælger andre handlinger til.

Ellers vil du bare fortsætte i samme spor.


Her får du 3 lette trin til,
hvordan du effektivt kan bryde din stressspiral og overbelastningstilstand,
så du får mere overskud og nærvær i hverdagen.

Skulle det mislykkes at holde fast i dette nye mønster undervejs, så starter du bare forfra – øvelse gør mester.

Trin 1
Omsorg for dig selv er en rigtig god og opbyggende måde at bryde den onde overbelastningsspiral, når hverdagen er gået i selvsving, og den ene aktivitet bare tager den anden. Selvomsorg er derfor noget af det vigtigste, du kan prioritere, når du har travlt. Men desværre også noget af det første, mange af os vælger fra.
Derfor kan det være svært at handle på, når hverdagen er presset, og du ikke har tid nok til alle de gøremål. Men hvis du ikke sørger for at tanke dig selv op, løber du på et tidspunkt tør for ressourcer og energi. Samtidig får du svære ved at mærke dig selv, dine behov og dine grænser, når du har for travlt. Dette kan betyde, at du nemmere vælger forkert og kommer til at bruge tid og energi på unødvendig ting, som gør dig endnu mere belastet, anspændt, træt og ufokuseret.

Selvomsorg kan være mange ting. Det kan være noget så simpelt som at sætte sig ned og trække vejret dybt, indtil kroppen falder lidt mere til ro. Det kan være alt fra en stille gåtur i skoven til en afslappet stund med en god bog i rolige omgivelser.
Meditation og mindfulness kan også hjælpe dig godt på vej. Motion, som skaber gennemstrømning, løsner og afstresser kroppen, er en anden måde at bryde overbelastning på.
Forkælende behandlinger, hvor andre tager sig af dig for en stund, såsom mine afspændingsbehandlinger, giver også rigtig godt på egenomsorgskontoen.

Så første skridt er:
Beslut dig for at prioritere tid til egenomsorg,
så du kan bryde dit hverdagsmønster og genopbygge dig selv.


Trin 2
Sørg for, at du altid har energi på dine ressourcetanke. Hovedreglen er, at jo mere travlt du har, jo mere skal du tanke op. Når du så først har brudt dit mønster med egenomsorgen, skal du sørge for at vedligeholde, så du ikke ender i en stressspiral igen.
Optankning kan gøres på mange forskellige måder – det gælder om at finde det, der giver dig energi. Gå efter velkendte og fornøjelige aktiviteter, så du ikke skal bruge tid på at lære nyt, for så tanker de fleste ikke nok op.

Så andet skridt er:
Lav en indre optankningsliste med aktiviteter,
der gør dig glad og giver dig overskud.
Sørg for løbende at bruge dem til at fylde op i dine ressourcetanke.


Trin 3
Vær opmærksom på, at der er forskel på, hvilke behov en aktivitet dækker. Derfor er det særligt vigtigt, at du sikrer dig, at din selvomsorg faktisk også dækker dine længsler og behov uanset, om det er for fysisk udfoldelse, kreative sysler eller afslappende selvforkælelse eller mindfulness.
Af samme grund oplever jeg nogle kunder, der forlader min praksis med armene over hovedet af begejstring for oplevelsen og behandlingens effekt, mens andre “bare” får en skøn og afslappende oplevelse med hjem. Det handler i bund og grund om behov, og hvad der fylder ressourcetankene bedst op.
Når tiden til egenomsorg er knap, er det endnu mere vigtigt, at du bruger tiden optimalt, så du holder fast i selvforkælelsen. Til afspænding hos mig får du både selvforkælelse, et frirum fra den hektiske hverdag og et personligt åndehul med ro til at mærke dig selv uden krav fra omgivelserne. Og ikke mindst får du et omsorgsfuldt helle, hvor jeg tager mig af dig og gør mit bedste for, at du forlader min briks i bedre både fysisk og mental tilstand, end da du kom.

Så det tredje skridt er:
Vær selektiv og kritisk med,
hvad du vælger som dine optankningsaktiviteter,
så du får værdi for din tid og eventuelt dine penge.
Der er ikke noget rigtigt eller forkert
– der er bare noget, der passer bedre til dig end andet.


BONUS INFO:
Når du trænger til nye elementer på din optankningsliste, er det blot at udvælge en aktivitet, du bliver fænget af, og sætte god tid af til at afprøve den og lære den godt at kende, så aktiviteten bliver velkendt, og du nemt kan bruge den, når du trænger til optankning.
Har du ikke fundet noget, som fungerer godt for dig, kan du forhøre dig i din tætte omgangskreds, om der er nogen, som kan anbefale dig noget godt.
Ellers inviteres du hermed til at afprøve min afspændingsbehandling.
Måske er det netop det, du trænger til…

———————————————————————-

Mange tak for din tid og læselyst.

Hvis du gerne vil have besked, næste gang jeg laver et skriv her på bloggen,
kan du blot tilmelde dig mit nyhedsbrev her.

 

 

Så får du direkte besked i din indbakke.
Kærligst Linda

HÅNDTRYK
V/Linda Primdahl Jensen

Mobil: +45 61 77 08 07
Mailinfo@haand-tryk.dk
Webwww.haand-tryk.dk

Behandlingspraksis: Ole Suhrs Gade 21, kld. tv., 1354 København K.
Behandlingstider: Onsdag – lørdag: kl. 10-18

Book din tid online døgnet rundt lige her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.