Kan din krop holde til at blive så gammel som du planlægger?

Kroppen har den fantastiske (men også lidt farlige) evne, at den kan tilpasse sig næsten alt, og samtidig er vi gennem længere tid i stand til at undertrykke dens advarselstegn.

Men det betyder ikke, at kroppen kan holde til det.

Det betyder kun, at du ikke kan mærke det slid, der foregår, og at du ikke oplever, at du overbruger din krop. Pludselig en dag begynder skavankerne bare at dukke op, uden at du nødvendigvis oplever, at du har gjort noget anderledes..

Kroppen kan ikke længere holde til hverdagens overbelastninger og den manglende eller forkerte vedligeholdelse.
Kroppen fungerer ikke længere så godt, men går stille og rolig i stykker.
Maskinen er blevet slidt.

Fordi du ikke har været bevidst om det og ikke har kunnet mærke det ske, og fordi advarselssignalerne blev misforstået eller skubbet væk, virker det helt forkert og måske også meget overraskende, at kroppen pludselig begynder at skrante for alvor. Men det er det oftest – desværre – ikke.

———————————————————————-

En af mine faste kunder kom en dag med en fin observation – at det var gået op for hende, at hun ikke blot skal sikre, at hun har økonomisk sikkerhed, når hun bliver ældre. Hun skal i mindst lige så høj grad sikre sig, at hun også har en velfungerende krop – altså en sund, stærk og levende krop, hun kan bo i, for ellers kan det næsten være lige meget.

For er kroppen et knapt så velfungerende redskab, hun skal gå på kompromis med, og som hun skal indrette sin hverdag efter, fordi den ikke længere kan udføre det samme som tidligere eller holde til det samme, så har den økonomiske frihed ikke længere samme værdi. For så kan hun ikke gøre alle de ting, hun har drømt om og udskudt til sine ”gamle dage”.

Det er en super fin observation. Jeg kender mange, som gerne vil gå tilbage i tiden og ændre på den måde, de har behandlet deres krop på – på de ting, som de har udsat deres krop for – på de ting, de ikke fik gjort for deres krop i tide.

Heldigvis behøver det ikke at være sådan!
Min kunde kom til mig i god tid. Hun var så ”heldig”, at hun gik ned med stress, (hvilket er et godt og klart signal fra kroppen om, at du bruger den forkert) og forstod, at hun ikke kunne fortsætte med at bruge sin krop, som hun gjorde, hvis hun gerne ville kunne bruge den langt op i hendes alderdom.

Nu er hun i gang med et kropsterapiforløb hos mig, hvor hun blandt andet lærer at mærke sin krop på ny. Hun lærer at forstå, hvad hun mærker. Hun lærer at kende forskel på det, der hjælper hendes krop, og det, der ikke gør. Hun lærer, hvad hun skal ændre i sin hverdag for at skabe bedre levevilkår for sin krop, så den ikke bukker sammen, inden hun er færdig med livet.

Nu kan hun lege med sine børnebørn uden at få ondt.
Hun kan ordne sin have med glæde og uden at være mørbanket flere dage efter.
Og hun har overskud til at nyde sit liv – lige nu og her.

———————————————————————-

Vil du gerne være bedre til at mærke, forstå og bruge din krop bedst muligt? Sidder du også med et ønske om at forbedre din krops vilkår og gøre noget aktivt for påvirke din krops fremtid i en positiv retning? Står du i lignende situation, og mangler du hjælp til at finde ud af, hvor du skal begynde, er du altid velkommen inde hos mig.

Her vil jeg anbefale dig at booke tid til den afklarende introbehandling, hvor vi kan kigge nærmere på, hvilken hjælp du trænger til og hvordan jeg evt. vil kunne hjælpe dig.

———————————————————————-

Mange tak for din interesse og læselyst.

Hvis du gerne vil have besked, næste gang jeg laver et skriv her på bloggen,
kan du blot tilmelde dig mit nyhedsbrev her.

 

 

Så får du direkte besked i din indbakke.
Kærligst Linda

HÅNDTRYK
V/Linda Primdahl Jensen

Mobil: +45 61 77 08 07
Mailinfo@haand-tryk.dk
Webwww.haand-tryk.dk

Behandlingspraksis: Ole Suhrs Gade 21, kld. tv., 1354 København K.
Behandlingstider: Onsdag – lørdag: kl. 10-18

Book din tid online døgnet rundt lige her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.