Er du bagklog – og vil du gerne lære at være “forklog”?

Det er snart december, og mange er allerede godt i gang med deres juleforberedelser.
Måske er du en af dem?
Eller måske er du én af dem, som ikke kan rumme at tænke på julen, før december er godt i gang?

Ingen af delene er rigtig eller forkert – det drejer sig kun om, hvad der passer til dig og dit liv, og hvordan du gerne vil have, at din jul bliver. Måske har du allerede helt styr på at arrangere den perfekte juleoplevelse for dig og din familie. Eller måske orker du slet ikke drømme om din perfekte jul og juleferie, fordi du er så langt fra at være i mål, at du slet ikke kan skimte mållinjen.


Dette scenarie minder rigtig meget om de situationer, de fleste af mine kropsterapi kunder står i: Der er nogle ting i deres liv, de ikke er tilfredse med, men de ved ikke helt, hvordan de skal ændre dem. For dét at lave om på sit liv er ikke altid nemt – det kan ligefrem virke uoverskueligt, hvis den problematiske tilstand har stået på længe.

Her er det dog min påstand, at vi altid kan ændre vores liv!

Vi kan altid forbedre det, vi har – men det kræver en indsats og et ønske om forandring og forbedring.

Så jeg vil gerne hjælpe dig på vej, hvis du er en af dem, der trænger til lidt inspiration til, hvordan du griber din jul lidt anderledes an og skaber en bedre juleoplevelse for dig og din familie.


Trin 1
Begynd med at gøre dig bevidst, hvad du gerne vil ændre ved dine forrige juleoplevelser. Hvad skal være anderledes i år? Hvis du helt frit kan vælge, hvordan ser din drømme juleoplevelse ud?

Trin 2
Nu skal du så kigge på forskellen mellem din jul, som den plejer at være, og den jul du drømmer om at få i år. Hvor ligger forskellen, hvad skal gøres anderledes – altså hvilke handlinger skal der til for at ændre det, der plejer at ske, til det, som du gerne vil have, der sker?

Trin 3
Næste skridt er nok det allersværeste: Nu skal du med objektive og meget realistiske øjne se på dit liv lige nu, på dine muligheder – rent økonomisk og overskudsmæssigt. Har du midlerne, modet og mulighederne til at forvandle alle disse ønsker til virkelighed?

Hvis ja – fantastisk!
Hvis nej, så må du i gang med at luge ud og prioritere,
hvilke ændringer, der vil bringe dig mest glæde og tættest på dit mål.

Trin 4
Nu skulle du gerne stå med et overblik over, hvad du skal handle på for at ændre dine forrige juleoplevelser og skabe din drømmejuleoplevelse.

Trin 5
Så kommer endnu et svært skridt: Du skal, med realistiske øjne, plotte alle de forberedelser, du har på vejen frem til jul, ind i din kalender. Og nej – du kan ikke nøjes med at have en liste liggende! Du bliver nødt til konkret at sætte tid af til de enkelte opgaver, så du også kan få dem gjort og dermed opnå din drømme juleoplevelse.

Trin 6
Så prioriter din to do liste – plot opgaverne ind fra nu og indtil jul – hvis der ikke er plads nok i din kalender, har du overestimeret med din tid, og så må du ind med kniven og skære mere ned indtil der er plads til alle forandringerne i din kalender.


Når det kommer til stykket, ønsker de fleste af os kvalitetstid med hinanden
– og især med vores familier, så vi kan skabe nogle pragtfulde minder sammen,
som vi kan huske på med glæde og et glimt i øjet mange år fremover.

Men kvalitetstid kommer ikke, når du kører i overhalingsbanen.
Her ser du ikke de smukke ting, som du passerer,
eller som opstår spontant undervejs.

Hvis du vil have de skønne ting med, må du sænke farten, så du har tid og skaber mulighed for, at dine sanser kan opfange det, der sker omkring dig, og så det kan nå at lagres som et minde i din hjerne.

Så tag et valg i dag, om du vil nå det hele, men ikke få det hele med – eller om du vil prioritere, vælge ud og skabe kvalitetsrammer til at opnå glæde, nærvær og en fantastisk juleoplevelse.

Brug din bagklogskab til at blive ”forklog”!

———————————————————————-

Mange tak for din tid og læselyst.

Hvis du gerne vil have besked, næste gang jeg laver et skriv her på bloggen,
kan du blot tilmelde dig mit nyhedsbrev her.

 

 

Så får du direkte besked i din indbakke.
Kærligst Linda

HÅNDTRYK
V/Linda Primdahl Jensen

Mobil: +45 61 77 08 07
Mailinfo@haand-tryk.dk
Webwww.haand-tryk.dk

Behandlingspraksis: Ole Suhrs Gade 21, kld. tv., 1354 København K.
Behandlingstider: Onsdag – lørdag: kl. 10-18

Book din tid online døgnet rundt lige her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.